2024.04.16., kedd - Csongor
Kaposvár: 4o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Az időközi választás másnapján lebontották az új buszmegállót Lászlómajorban

frisshirek.hu | 2022. augusztus 06. - 18:15
Az időközi választás másnapján lebontották az új buszmegállót Lászlómajorban
A kampány során egy vállalkozó megépítette, de mivel nem a cégvezető által támogatott jelölt győzött a választást követő nap elbontották. Az új polgármester feljelentést tett.

Lászlómajor Segesd központjától mintegy 5 km-re fekvő, 60-80 lelkes településrész, ahová csupán napi háromszor jön busz. Egy járatot - a délit - nemrég szüntettek meg. Sokan elmennének Nagyatádra vásárolni, ügyet intézni, de nincs mivel visszajönni. A lakosok többsége idős ember, akik nem tudnak kigyalogolni a két kilométerre található a főúthoz, ahol több járat is megáll. Segesdre a faluból például naponta egy busz indul reggel negyed hét után, hazatérni pedig csak a fél négyes busszal lehet.

Lászlómajorban 20-30 éve más volt az élet, még volt bolt, kocsma, kisgyerekek játszottak az utcákon, mára rengeteg lett az elhagyott ház, több méteres a gaz látható mindenfelé.
Tóth Ferenc helyi lakos a Népszavának elmondta, tudomása szerint egy helyi nagyvállalkozó, Talián Attila gyártatta le a saját üzemében a várót, ő is szereltette fel. Kampányelemnek szánta, hogy a majoriak az általa támogatott jelöltre, az addigi alpolgármesterre, Takácsné Illés Henriettre szavazzanak. Sokan megtették, mégsem elegen, mert a voksolást végül a falut a 2006-10 között már vezető Bencze Imre nyerte meg 107 szavazatnyi különbséggel, meggyőző, 14 százalékos fölénnyel. Ugyanezt mesélték többen később Segesden is. - írja a Népszava.

Takácsné a tavaly február óta, az előző polgármester Péntek László váratlan halála után ügyvezetőként irányította a szűk 2400 fős, somogyi szinten kifejezetten nagynak számító falut. Bízott benne, hogy ez az időközi választás után is így marad. Függetlenként mérette meg magát, a helyiek szerint azonban a Fidesz is támogatta. Vele szemben Bencze Imre valódi függetlenként indult, és nyert, ami a segesdiek egy része szerint nem tetszett Talián Attilának, ezért bontatta el a buszvárót ilyen gyors tempóban. Sőt, azt beszélik a focipálya melletti, szintén általa épített-adományozott lelátót is át akarta vinni Böhönyére. Egy középkorú nő azzal mutatott rá a helyzet abszurditására, hogy az említett vállalkozó a kőkereszteket is fölújította Segesden, most akkor azokról is lemaratja a védőréteget?!

Takácsnét és Talián Attilát mindkét újság - a Népszava és a Atádhír - megkereste, de kérdéseinkre azóta sem reagáltak.

Bencze Imre, a régi-új polgármester viszont nem azért nem beszélt, mert nem akart, hanem mert érdemben semmit sem tudott a buszváróról.
Hivatalosan fogalmunk sincs, ki építette, ki fizette – állította. – Azt sem tudjuk, a falunak került-e bármennyi pénzébe? - mondta.
Rendőrségi feljelentést tett az ügyben a nagyatádi kapitányságon, hiszen egy közterületen álló, közcélt szolgáló építményt bontottak el. Elmondta, hogy saját erőből megpróbálják majd pótolni, ugyanis valóban szükség lenne rá.

Egy lászlómajori asszony, aki délelőtti tömegközlekedés híján biciklivel indult a böhönyei boltba, elmondta, hogy régen volt busz, de nem volt váró. Aztán nemrég törölték a járatokat, viszont épült egy váró. Most se busz, se váró. Így lett kerek a világ Lászlómajorban.