2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Kaposvár: 4o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Gyengült a forint, de maradt az eddigi kamat

frisshirek.hu | 2022. augusztus 18. - 12:30
Gyengült a forint, de maradt az eddigi kamat
Ugyan napok óta gyengül a forint, és a hónap eleji 390-es szintekről már 400 fölé mozdult az euróhoz képest, a Magyar Nemzeti Bank nem emelte meg az egyhetes betéti tender kamatát.

A hvg.hu cikkében megjegyzi, hogy ezt a tendert csütörtök délelőttönként szokták meghirdetni, és most kíváncsian figyelhették a befektetők, hogy esetleg meglép-e a jegybank egy rendkívüli kamatemelést.

Valószínűbbnek tűnt az, hogy nem lesz változtatás, és így is történt, ahogy eddig, úgy most is 10,75 százalékos kamattal hirdette meg az MNB az egyhetes betéti tendert. Valószínű, hogy ha lesz kamatemelés, akkor arra két hét múlva kerül sor: augusztus 30-án döntenek az alapkamatról.

A forint valószínűleg részben ennek a hatására is egy jókora eséssel indította a napot, a kora reggeli 402-es árfolyamról 9 óra után percek alatt 406-ig szakadt be az euróhoz képest.

Igaz, szinte pontosan ugyanilyen árfolyammozgással indult az előző nap is az európai tőzsdék nyitása után, aztán onnan délutánra vissza is tért a forint a reggeli kiinduló szintre.

Illusztrációs fotó: Pixabay