2023.10.05., csütörtök - Aurél
Kaposvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

25 éves lett a Kötél Egyesület

Hajmási Judit | 2023. május 11. - 18:45
25 éves lett a Kötél Egyesület

Sok száz életet mentettek meg az évek során. Legutóbb a törökországi földrengés után hallhatta nevüket az ország, amikor a romok alól apát és fiát is élve tudták kiemelni.

A KÖTÉL a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület rövidítése. Tüzet oltanak, életeket mentenek, közben pedig 25 éves fennállásuk alatt igazi csapattá és közösségé váltak.

A 25. születésnapját ünneplő egyesület pénteken a Szent Flórián szobor megkoszorúzásával kezdte az ünneplést.

Az ünnep alkalmából egyesületünk 8 tagja 25 éves, egy fő pedig 10 éves szolgálati érmet vehetett át.

Ezt követően került átadásra egyesületünk részére a Kaposvár várossá nyilvánításának 150 évfordulójára készült zászlója, melyet Borhy Zsombor alpolgármester adott át. További felajánlásokat vehetett át szervezetünk, a Szi-Fire Kft felajánlásából egy egyéves térítésmentes szervíz hátteret Holmatro berendezéseinkre, továbbá a Tesco pályázatán elnyert 400.000.-Ft összeg is átadásra került számos elismerés mellett.

Az ünnepi műsort követően egyesületünk telephelyén az érdeklődők betekintést nyerhettek eszközparkunba, illetve a gyerekeknek játszóházzal, lovaglással a Motivál-ló Alapítvány jóvoltából kedveskedtünk – írja a rendezvényről közösségi oldalán a Kötél Egyesület.

A rendezvénysorozat egy jótékonysági bállal zárult, ahol a befolyt összeget egy új mentőcsónak megvételére szeretnék fordítani. Igaz, a csónak ára elég húzós, így a báli bevétel egyelőre csak a csónak árának 10 százalékát fedezi. Remélhetőleg azonban hamarosan összejön számukra a hiányzó összeg is.

Fotó: Facebook / Biró Norbert