2023.10.05., csütörtök - Aurél
Kaposvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Győzött a nép! Mégis ingyenes lesz a borfesztivál Balatonbogláron

Hajmási Judit | 2023. május 16. - 09:15
Győzött a nép! Mégis ingyenes lesz a borfesztivál Balatonbogláron

Győzött a lakossági elégedetlenkedés, ezért úgy döntött a város vezetése, hogy mégsem kell idén belépőjegyet venne az augusztusi rendezvényre.

Ahogy arról már korábban a Frisshírek.hu is beszámolt, hatalmas volt az elégedetlenkedés a balatonboglári vállalkozók körében tavaly augusztusban.

Az 1976 óta rendszeresen megrendezett balatonboglári szüreti felvonulás, később fesztivál ugyanis a Balaton déli partjának egyik legjobban bejáratott rendezvénye volt, a magas belépődíjak miatt viszont tavaly már alig-alig vettek részt az eseményen. Ez főleg azokat a helyi lakosokat és vállalkozókat érintette hátrányosan, akik a fesztivál területén laknak, vagy bérelnek üzletet, hiszen nagyon komoly bevételkiesést okozott számukra, hogy éppen a szezon legforgalmasabb hétvégéjén zárták le a területet üzletük vagy nyaralójuk előtt. 

Aztán pár hete a képviselőtestület döntése értelmében a város Balaton felöli részén még a parkolási díjakat is megemelték, ami szintén komoly zúgolódást váltott ki a helyiekből, még úgy is, hogy a balatonboglári lakosok továbbra is ingyenesen parkolhatnak a város területén.

Pár nappal ezelőttre annyira feszültté vált a helyzet, hogy Mészáros Miklós polgármester közösségi oldalán arról tájékoztatta a helyieket, hogy figyelmbe véve a lakosság kérését (engedve a politikai nyomásnak) idén nem kell belépőt fizetni a fesztiválon, csak parkolási díjat.

Fotó: Facebook / Mészáros Miklós