2023.10.05., csütörtök - Aurél
Kaposvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

A pünkösdi hétvégén Rózsaünneppel indul a szezon Siófokon

frisshirek.hu | 2023. május 18. - 12:43
A pünkösdi hétvégén Rózsaünneppel indul a szezon Siófokon

Az egyik legnagyobb méretű rendezvényével, a Pünkösdi Rózsaünneppel nyitja meg a balatoni szezont Siófok.

Siófok egyik legnagyobb volumenű városi rendezvénye a pünkösdi szezonnyitó. Amikor a felújított Rózsakertünk átadásra került, már akkor elhatároztunk, hogy az esemény emlékére a „ Pünkösdi Rózsaünnep” nevet adjuk a rendezvény-sorozatnak. Idén a május 26-29. közötti időszakban nyitjuk a szezont és ’ünnepeljük a rózsákat’.

Munkatársaim sokat dolgoztak azon, hogy a rendelkezésre álló anyagi keretbe is beleférve, de színvonalas és minden korosztályt „megtaláló” események legyenek ebben a néhány napban. Díszvendégeket is várunk, hisz az erdélyi Gyergyószentmiklós, a horvát Porecs, a német Waldheim és az izraeli Netanya testvérvárosaink küldöttei is jönnek idén.

Szeretnénk, ha maga a városkép is  rendben lenne. Újra elszállíttatjuk a közterületeinkre illegálisan lepakolt szeméthalmokat és a rendezvények idejére plusz szemétszedési és szállítási kapacitást rendeltünk meg. Tovább virágosítunk, tisztíttatjuk a Fő tér kövezetét is, felkészülünk a rózsakerti szökőkutak és fényeffektek indítására és az óriáskerék is már „bemelegít”. Talán az időjárással sem lesz baj …

Nehéz időket élünk, senkinek sem egyszerű mostanság, de szeretném, ha ebben a pár napban, itt Siófokon, alapvetően a jókedv dominálna.

Idén, szombaton délelőtt 10.20-tól, ismét tervezünk közös felvonulást is (ami tulajdonképp a Fő tér melletti Millennium parktól a hajóállomási ünnepélyes megnyitóra való levonulás lesz), ahova minél több embert, közöttük minél több gyereket is várunk. Nekik külön élményt jelenthet ez. Legyen nagy létszámú, impozáns a siófoki menet – írja közösségi oldalán Lengyel Róbert a város polgármestere.

Fotó: Facebook / Lengyel Róbert