2023.10.05., csütörtök - Aurél
Kaposvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

33 csapat mérte össze tudását Balatonszárszón

Hajmási Judit | 2023. május 30. - 12:44
33 csapat mérte össze tudását Balatonszárszón

Immár hetedik alkalommal versenyeztek a halászlevek Balatonszárszón. Az évek alatt nemzetközivé bővült versenyen főként a magyar konyha halászlévariánsai vonultak fel.

Harminchárom csapat versenyzett szombaton Balatonszárszón a Szárszói Nemzetközi Halfőző Versenyen, hogy összemérjék halászléfőző tudásukat a csapatok.

A reggeli esős és szeles időjárás kicsit megijesztette a szervezőket, de gyorsan kiderült, hogy a polgármester talán nem véletlenül hívta meg a zsűri tagjai közé Németh Lajos meteorológust, mert a verseny kezdetére a felhők elszálltak és verőfényes napsütésben főzhettek a versenyzők.

A főzőtudáson kívül nem hivatalosan a csapatok összehasonlították a hölgyek süteménykészítési és az urak pálinka- és borkészítési tudását is.

A zsűri tagjai Szári Zsolt a Balatoni Halgazdálkodás Nonprofit Zrt vezérigazgatója, Maurer István mesterszakács, Németh Lajos meteorológus és Fekete János polgármester voltak. Nekik jutott tehát a kicsit sem könnyű feladat, hogy a jobbnál jobb ételek között sorrendet állítsanak fel.

A zsűri bemutatásakor a legnagyobb tapsot Németh Lajos kapta, akiről a település vezetője elmondta, hogy tőle rendelték meg a jóidőt.

Az első helyen a Duna 1517 FKM csapata végzett, akik kecsegepörkölttel neveztek, míg a második helyezést a Püspökpusztai Csukapörköltfőzők nyerték el, a szépen csillogó bronzérmet pedig a zsűri a bátaszéki Cikádor csapatának ítélte oda.

Fotó: Hajmási Judit