33 csapat mérte össze tudását Balatonszárszón

Immár hetedik alkalommal versenyeztek a halászlevek Balatonszárszón. Az évek alatt nemzetközivé bővült versenyen főként a magyar konyha halászlévariánsai vonultak fel.
Harminchárom csapat versenyzett szombaton Balatonszárszón a Szárszói Nemzetközi Halfőző Versenyen, hogy összemérjék halászléfőző tudásukat a csapatok.
A reggeli esős és szeles időjárás kicsit megijesztette a szervezőket, de gyorsan kiderült, hogy a polgármester talán nem véletlenül hívta meg a zsűri tagjai közé Németh Lajos meteorológust, mert a verseny kezdetére a felhők elszálltak és verőfényes napsütésben főzhettek a versenyzők.
A főzőtudáson kívül nem hivatalosan a csapatok összehasonlították a hölgyek süteménykészítési és az urak pálinka- és borkészítési tudását is.
A zsűri tagjai Szári Zsolt a Balatoni Halgazdálkodás Nonprofit Zrt vezérigazgatója, Maurer István mesterszakács, Németh Lajos meteorológus és Fekete János polgármester voltak. Nekik jutott tehát a kicsit sem könnyű feladat, hogy a jobbnál jobb ételek között sorrendet állítsanak fel.
A zsűri bemutatásakor a legnagyobb tapsot Németh Lajos kapta, akiről a település vezetője elmondta, hogy tőle rendelték meg a jóidőt.
Az első helyen a Duna 1517 FKM csapata végzett, akik kecsegepörkölttel neveztek, míg a második helyezést a Püspökpusztai Csukapörköltfőzők nyerték el, a szépen csillogó bronzérmet pedig a zsűri a bátaszéki Cikádor csapatának ítélte oda.
Fotó: Hajmási Judit