2023.10.05., csütörtök - Aurél
Kaposvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Somogyban járt Korózs Lajos

Hajmási Judit | 2023. június 09. - 12:15
Somogyban járt Korózs Lajos

Az MSZP alelnöke Somogy megyében tartott fórumot, délelőtt Siófokon, délután Kaposváron. Mindkét helyszínen tartott szakmai egyeztetést is. A szociológus beszélt a frissen megjelent KSH-adatok hatásairól is.

Délelőtt Siófokon a politikai fórum mellett a politikus ellátogatott a siófoki piacra is, és egy kézfogás előtt köszöntötték egymást a város polgármesterével, Lengyel Róberttel.

A mai napon jelenetek meg a KSH friss inflációs adatai, amelyek szerint májusban is 21,5 százalékkal nőtt az infláció mértéke Magyarországon, miközben a bérek reálértéke átlag 7 százalékkal csökken hónapról-hónapra. Kapaszkodjanak meg, csak itt Somogy megyében, egy év távlatában több mint 15 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom, ami azt mutatja, hogy ez embereknek egyre kevesebb a pénze – mondta Korózs Lajos a Frisshírek.hu munkatársának.

Kaposváron a megyei civilszervezetek vezetőivel, és delegáltjaikkal egyeztettek a nyugdíjasokat sújtó problémákról. A legtöbb szervezet egyetértett abban, hogy az magas infláció súlyos terhet ró a nyugdíjasokra, főként az alacsony összegű nyugdíjjal rendelkezőkre, vagy azokra, akiknek az életmódját befolyásoló betegségük van.

Fotó: Facebook / MSZP Somogy