2023.10.05., csütörtök - Aurél
Kaposvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Egy 11 éves iskolás gyerek cége építene lakóparkot a Balatonnál

frisshirek.hu | 2023. június 11. - 12:30
Egy 11 éves iskolás gyerek cége építene lakóparkot a Balatonnál

Szélsebesen elintézte a Balatonszabadi Önkormányzat, hogy a községben tervezett két lakópark építése elől minden akadály elháruljon; az egyiknél kitalálták, hogy miként lehet véderdőből lakóparkot csinálni, a másiknál pedig a beruházást olyan cég fogja megvalósítani, amelyen NAV végrehajtás van, tulajdonosa pedig mindössze 11 éves.

Az egyik lakópark egy 8 hektáros belterületi ingatlanon épülne, amire telekmegosztás után 60 telket és arra lakóépületeket terveznek. A projekt két magánszemélyhez kötődik: Varga Tamás György, a siófoki Petőfi sétány egyik nagyvállalkozója, valamint Vincze Péter Imre korábbi polgármesterjelölt. Az önkormányzat a május 17-én beterjesztett kérelmet rekord gyorsasággal, nyolc napon belül tárgyalta, az előterjesztésben pedig meg is oldották, hogy a véderdőből miként lehet lakóparkot csinálni – írja a Magyar Narancsban megjelent cikket szemlézve a 24.hu.

A másik tervezett beruházás Gamászapusztán valósulna meg, oda mintegy 35 lakóépület terveznek.

A most 11 éves tulajdonos tulajdonjogát a cégbíróság bejegyezte. A Magyar Narancsnak egy jogász ezzel kapcsolatban elmondta:

furcsa, hogyan hagyhatta ezt jóvá az illetékes gyámhatóság, illetve miért lenne érdeke egy gyereknek adóssággal terhelt cégben tulajdont szerezni.

A gyermek másik törvényes képviselője az említett Holl Antalon kívül Cs. Eszter, akinek neve a NAV-nál a 180 napon túl 10 millió forintnál nagyobb adóhátralékkal rendelkező személyek listáján szerepel a legfrissebb, március 31. állapot szerint.