2023.10.05., csütörtök - Aurél
Kaposvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Nem mindenkinek tetszett a Rippl-Rónai Fesztivál Kaposváron

Hajmási Judit | 2023. június 12. - 10:45
Nem mindenkinek tetszett a Rippl-Rónai Fesztivál Kaposváron

Csütörtökön délután kezdődött a fesztivál Kaposváron, amely 2014. óta a város egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát.

Mint arról a Frisshírek.hu is beszámolt korábban, nagy volt a zúgolódás, hogy elmaradt a kaposvári Dorottya Fesztivál a tavasszal. Éppen ezért talán még többen várták a Rippl-Rónai Fesztivált, hogy kicsit fellendülhessen a város kulturális élete.

Összművészeti jellegénél fogva bemutatja a kortárs művészet legjavát, képzőművészeti értékeit, nagy klasszikus alkotókat, amelyet komoly- és könnyűzenei, népművészeti és folklór programokkal színesít. Nem titkolt szándék és cél, hogy Kaposvár legnagyobb festőjéről elnevezett fesztivált megismerje ország-világ, Rippl-Rónai szellemi-képzőművészeti-kulturális öröksége a kulturális turizmus célpontjává váljon –  olvasható a ripplfeszt.hu oldalon a rendezvény céljaként megjelölt leírásban.

Többen azonban nehezményezték, hogy a korábbi színvonalas kulturális és művészeti programok után idén túl alacsonyra tették a lécet.

Meg kell szólalnom! Mi lett veled Rippl-Rónai Fesztivál? Egy falusi búcsú már szebb.  Mi lett veled Dorottya napok? Ki a felelős Kaposváron a kultúráért? Siralmas!  Hol vannak az igaz művészek? Nem ragozom, de borzalom, ami lett a rendezvényből! Mi a francot keres Rubint Réka egy kulturális fesztiválon? Ráadásul mindezt belépőjegyért

– fakadt ki József, aki Kaposváron él nyugdíjasként.

Luca diákként él a városban, itt tanul az egyetemen, ő ezt mondta nekünk:

Nekem nagyon tetszettek a programok, örülök, hogy végre itt helyben is lehetett egy igazán jót bulizni.

Ő szívesen fizetett a belépőkért, szerinte még így is megérte elmenni, és bízik benne, hogy jövőre is megrendezik a fesztivált.

Fotó: Facebook / Szita Károly