2023.10.05., csütörtök - Aurél
Kaposvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Dér Tamás lehet az új Tankerületi Igazgató Kaposváron?

Hajmási Judit | 2023. június 13. - 16:15
Dér Tamás lehet az új Tankerületi Igazgató Kaposváron?

Az alpolgármester átigazolásáról egyre több helyen röppennek fel pletykák, és csak az indoklás szokott más lenni.

Azt beszélik Kaposvár-szerte, hogy Dér Tamás lehet az utódja Stickel Péternek a Kaposvári Tankerületben. Stickel Péter ugyanis a tanév végén nyugdíjba vonul.

Ma reggel Gelencsér Attila helyi országgyűlési képviselő közösségi oldalán egy érdekes poszt látott napvilágot. Egy fotó, amelyen Dér Tamást a megye, bocsánat vármegye négy országgyűlési képviselőjének koszorújában láthatjuk, az alábbi szöveggel:

Mindannyian támogatjuk Dér Tamás tankerületi igazgatói kinevezését a Kaposvári Tankerületi Központ élére! Hajrá Somogy!

De hogy kerül a tornatanár, alpolgármester az igazgatói székbe? Mondhatnánk, hogy rátermettség alapján, ő a leghitelesebb, aki szakmailag irányítani tudja a tankerületet, de aki ismeri Dér Tamást, az tudja, hogy nem feltétlenül ő a legélesebb kés a fiókban. Persze lehet, hogy mi tévedünk.

Ugyanakkor az sem mellékes információ, hogy alig egy éve szintén az ő nevét fújva rezegtek a megye harasztjai, miszerint ő szeretné váltani Szita Károlyt a polgármesteri székben. Erre az információra akkor, és azóta sem reagált senki, de annyi bizonyos, hogy Dér Tamás hiába főállású alpolgármestere a városnak, egyre távolabb került Szita Károly köreitől.

Láthatjuk tehát, ahogy a Fidesz berkein belül szokás, úgy Dér Tamás is csak felfelé bukott idáig. Kérdés, hogy tényleg lecseréli-e az alpolgármesteri széket a tankerületi igazgatóéra.

Fotó: Facebook / Dér Tamás