2023.10.05., csütörtök - Aurél
Kaposvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Vasúti dolgozók mentették meg a vörösvércse bébit

frisshirek.hu | 2023. június 13. - 16:45
Vasúti dolgozók mentették meg a vörösvércse bébit

A belegi állomásról érkezett telefonhívás a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatóságára, hogy egy pelyhes jószág kukucskál ijedten a muskátliból kifelé.

A vasúti dolgozók elmondása alapján a kismadár már több napja ott volt. A madárszülők naponta többször is etették, gondozták, pedig a fióka a bejárati ajtótól mindössze másfél méterre volt. Munkatársuk azért hozta el végül a kisállatot, mert a sok eső miatt félő volt, hogy megfázik és a vasúti közlekedéstől is féltette.

A fiókát néhány napos otthoni gondozás után egy másik vörösvércse fészekbe helyezték, ahol az örökbefogadás sikeres volt. A nyár eleji időszakra jellemző, hogy a fiókák elkezdenek kirepülni, vagy egyéb okból elhagyják a fészket. Kifejezetten a baglyokra jellemző, hogy még pelyhes korukban elbujkálnak a fák ágai közt vagy az épületeken.

Ha csak lehetséges, ezeket a kismadarakat igyekszünk ott helyben elhelyezni biztonságos helyre, ahol a szülőket be tudják majd hang alapján hívni. Így eredeti környezetükben tudják a felnőtt kort elérni. Ezúton is köszönjük az együttműködők segítségét! – olvasható a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tájékoztatójában.

Fotó: ddnp.hu