2023.10.05., csütörtök - Aurél
Kaposvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Festményvásárral indul Az év műtárgya 2023 balatoni szezonja

frisshirek.hu | 2023. június 19. - 15:45
Festményvásárral indul Az év műtárgya 2023 balatoni szezonja

Festményvásárral indul Az év műtárgya 2023 balatoni szezonja a Balatonföldvári Kilátó galériában, ahol június 24-től augusztus végéig lehet megtekinteni és megvásárolni a program alkotásait.

Tavasszal második alkalommal indult útjára a Fine Art Hungary – Az év műtárgya programsorozat, amelynek keretében több mint 200 műből kerül ki év végére az év műtárgya – áll a szervezők közleményében.

A megnyitón Kriza Zsigmond alapító kezdeményezésére létrejön a Mesterek Fala, ahol bemutatják majd a program legkülönlegesebb műalkotásait, továbbá az Országút-Madách200 program keretében a Rajzoltunk egy műalkotást című felhívás képeit. Utóbbi a 200 éve született író főműve, Az ember tragédiája színeit mutatja be kortárs alkotók művein keresztül. A művek között mások mellett Csurka Eszter, Baksai József, Mayer Éva, Milorad Krstic, Szurcsik József és Orosz István alkotásai szerepelnek. A megnyitón lehetőség lesz a hat művész tizenöt alkotásából készült gyűjtői díszkiadás megvásárlására is.

A június 24-i megnyitón a festményvásár mellett a szolnoki Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál díjnyertes képzőművészeti animációs és dokumentumfilmjeit, mások mellett Rófusz Ferenc, Gulyás Gyula és Babiczky László alkotásait is megtekinthetik az érdeklődők – írta az MTI.

Fotó: balatonfoldvarikilato.hu