2023.10.05., csütörtök - Aurél
Kaposvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Besokallt a kormányzati propagandától a siófoki polgármester

Hajmási Judit | 2023. június 21. - 13:45
Besokallt a kormányzati propagandától a siófoki polgármester

Dühös posztban fejtette ki véleményét a kormányzati propaganda újabb gyöngyszeméről, amit a kikapcsolódásra vágyó turisták arcába is beletolnak a parti plakátokon.

Néhány nap alatt tele lett a megye az ellenzéki politikusok arcát ábrázoló óriásplakátokkal, amelyek azt sugallják, mit sugallják, üvöltik bele az ember arcába, hogy az ellenzéki politikusoknak egyetlen célja van, hogy háborúba vigyék az országot.

Ezen plakátok kapcsán emelte fel szavát Lengyel Róbert siófoki polgármester is.

Nettó szégyen …

Nem tudom, ki, hogy van vele, de nekem már totál elegem van ebből a sok-sok, egyébként horror közpénzből megfinanszírozott, többnyire ostobaságokat hirdető, politikai jellegű óriás plakátból, hirdetőtáblából. Nem csak azért, mert kampányidőszakokban jómagam is célkeresztbe kerültem és párszor beborították a politikai ellenfeleim a szép városunkat is, az engem lejártani szándékozó plakátjaikkal.

Sokkal inkább azért, mert, amit erre költenek, annak bizony jobb helye is lenne ebben a kis országban. Főleg most – fogalmaz eléggé sarkosan a város első embere.

A vírusszerűen szaporodó plakátokból Siófoknak is jutott, pedig a településre látogató vendégek vélhetően pihenni és nem politizálni érkeznek a Balaton partjára.

Szerte az egész országban az utak, vagy épp járdák mentén díszelegnek ezek a förmedvények. Ráadásul kampány sincs, basszuskulcs.

Most épp a siófoki vitorlás kikötő kapuján belépve fogadja az érkezőket a lenti látvány. A hirdetőtábla nem a BAHART-ot, a csodás Balatonunkat, vagy épp Siófok városát népszerűsíti. Dehogy. Ócska politikai hirdetésként hasít bele az oda belépő hajósok, utasok arcába a propaganda.

Nekem sem a szívem csücske minden politikus, akit ilyen szégyenplakátokra tesznek időről-időre, de ez már több a soknál.

Egy biztos a városvezető posztja alá érkező kommentek hasonló álláspontot fogalmaznak meg, néhol talán sarkosabban kiemelve azt, hogy a sok száz millió forintnak tudnának sokkal jobb helyet is az országban, mint a propagandagépezet feneketlen bendője.

Fotó: Facebook / Lengyel Róbert