2024.02.25., vasárnap - Géza
Kaposvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Momentum: az Orbán család céges ügyvédje védte a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját

frisshirek.hu | 2024. február 11. - 16:00
Momentum: az Orbán család céges ügyvédje védte a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját

Szmulai István korábban az Orbán család birtokában álló Nehéz Kő Kft.-t is képviselte, amit végül 2021-ben adtak el.

Az Orbán család céges ügyvédje védte a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját – írja Facebook-bejegyzésében Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese és szóvivője.

Az otthont 26 éven át igazgató V. János 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút molesztált. A szexuális bűncselekményekért jogerősen nyolc év fegyházat kapott, és örökre eltiltották a foglalkozásától. Később kényszerítés miatt jogerősen újabb 2 év 3 hónap börtönbüntetéssel sújtották.

Tompos azt írja, a pedofil igazgató büntetőpere 2017. december 4-én kezdődött el, a védője pedig az a Szmulai István ügyvéd volt, aki ekkor az Orbán család birtokában álló, milliárdokat termelő Nehéz Kő Kft.-nek is dolgozott. Ezt a céget végül 2021-ben adták el.

Azaz az Orbán család cégének ügyvédje védte a pedofil igazgatót, és ne mondja nekem senki, hogy abban az országban, ahol azt is figyelik, hogy milyen posztokat lájkolsz és hova kommentelsz, a miniszterelnök nem tudott arról, hogy a céges ügyvédjük kit véd a szomszéd településen. Várjuk Orbán Viktor magyarázatát! Alternatívaként azt is elfogadjuk, ha követi Novák és Varga példáját

– írta Tompos Márton.

Novák Katalin a tavalyi pápalátogatás alkalmából kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, K. Endrének, akinek nemcsak tudomása volt arról, hogy az intézmény igazgatója több gyereket is molesztált, de hamis vallomást is írt az egyik gyerek nevében, melyet a pedofil bűnelkövető jelenlétében akart aláíratni vele. A kegyelmi döntést Varga Judit akkori igazságügyi miniszter ellenjegyezte és véglegesítette.

Február 10-én Novák Katalin lemondott a köztársasági elnökségről, Varga Judit pedig közölte, hogy visszaadja képviselői mandátumát és visszavonul a közélettől.

Fotó: Illlusztráció. MTI/Czeglédi Zsolt