2024.04.16., kedd - Csongor
Kaposvár: 4o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Pesty László: „95 százalékban Magyar Péter mellett állok”

frisshirek.hu | 2024. február 15. - 11:00
Pesty László: „95 százalékban Magyar Péter mellett állok”

Az ősfideszes dokumentumfilmes félti Magyar Pétert, mert az „omertà” megszegését többnyire csúnyán honorálják.

A Telexnek az ősfideszes dokumentumfilmes, a gerilla.hu alapítója az mondta, 95 százalékban Magyar Péter mellett áll. Pesty László a maradék 5 százalékban sincs ellene, csak úgy véli, Varga Judit volt férje nála többet kockáztatott, amikor a kegyelmi ügy kirobbanása óta sorra szállt bele Rogán Antalba, Tiborcz Istvánba, Orbán Viktorba.

Szerinte más a helyzetük, ő továbbra is védettebbnek érzi magát, noha mindketten a Fidesz megtisztulásáért bírálják a NER-t.

Némelyek meg tudnának fojtani egy kanál vízben, de olyan múltam van a pártban, és annyit tettem, hogy egyszerűen bizarr lenne hozzám nyúlni. Én a préri szabad farkasa vagyok, ennek van némi szabadságvonzata. Ja, a Pesty? - mondják, és végül mindig legyintenek. Petit viszont féltem egy kicsit

– tette hozzá Pesty utalva arra, hogy Magyar Péter nagyon is aktív tagja volt a mechanizmusnak.

A Cosa Nostrában és a ‘Ndranghetában pedig ott van az omertà, a hallgatás törvénye, annak a megszegését nem szeretik, és többnyire csúnyán honorálják. Ez súlyosabb következményeket vonhat maga után. Mivel Magyar Péter kilépett ebből a belső körből, „könnyebb lesz őt bántani, mint engem”

– mondta Pesty majd hangsúlyozta, őt „elég kockázatos baszogatni”, mert mögötte van egy profi online csapat, egy webes „gigahálózat, az internet összes technológiája”, ami egy támadás miatt „felélénkülhet”.

Pesty László úgy látja, Magyar Péter „kockázatos helyzetben van”, ezért kijelentette, felekezetre, pártállásra tekintet nélkül szolidaritást kell vele vállalni.

Szerinte abban ő volt az első fecske, hogy hithű jobboldaliként elkezdte bírálni a NER-t, de Magyar Péter a második fecske, és nem kizárt, hogy lesz harmadik, negyedik, ötödik fecske.

Akár Péter, akár én felvillantunk ügyeket, azokat mély kussolás követi a társadalom részéről. Visszhangtalanok. Ezt én nagyon sérelmezem, és talán Péter is. Nem azért nehéz harcolni, mert felülről tartanánk a retorziótól, hanem azért, mert a társadalom kussol

– állította Pesty László.

A Telex egyébként felidézte Orbán Viktor miniszterelnöknek a 2019-es Fidesz-kongresszuson elmondott tizenegyedik parancsolát amely így hangzott:

„ne mondj rosszat a fideszes társadról!”

Fotó: MTI/Kollányi Péter